Site Meter

söndag 28 november 2010

Moonlighters sjunger Pierre

Dags att lyssna på en cover på en Pierre-komposition. Det handlar om "Dröm nu och sov", som ligger på "En sommarsaga" från 1975. Det är inte en helt egen komposition, utan Pierre har skrivit en (mycket bra!) svensk text till Tommy James "Boo boo, don'cha be blue". I februari-mars 1978 går gruppen Moonlighters in i studion och spelar in sin LP "Sommaren behöver vi". Där gör man alltså bland annat en version av Tommy James/Pierre Isacssons låt, även om den fått den kortare titeln "Sov sov". Moonlighters, då, vilka var det? Ja, det är ett gäng med idel kända namn - Hasse Rosén och Janne Brååthe spelar på Pierres skivor, och på just den här skivan medverkar även namn som Roger Palm, Rutger Gunnarsson och Liza Öhman, som också hjälpt Pierre på hans skivor. Studiomusiker. En gång var för övrigt Lasse Holm med i Moonlighters, men inte vid tidpunkten för denna inspelning.

Moonlighters version är en dansbandsversion, i princip, utan riktig glöd. Det finns också en del textavvikelser: "dina ögon blänker ömt mot mig" har bytts, helt oförklarligt, till "dina ögon tindrar ömt mot mig". Att ett ord kan betyda mycket får man bevis för här - det blir helt galet. Dessutom skippar de helt den andra versen, och sjunger i stället den första "Vet du om att där du ligger..." två gånger. Och brassar på med refrängen desto fler gånger. Vi lyssnar väl på Moonlighters version, med Örjan Englund på sång, Englund som för övrigt spelat med mängder av artister, inklusive Doug Sahm, och skrivit några hundra låtar som har blivit inspelade av andra artister varav de mest kända är "Mister, Dont speak bad about my music" åt självaste David Allan Coe samt "Innerst i Sjelen" åt Sissel Kyrkjebø.



Och Pierres låter så här. Jag håller förresten just denna sång mycket högt när det gäller Pierres sånginsats. I sånger som den här låter den som bäst.

1 kommentar:

  1. Det är inte Örjan Englund som sjunger denna låt på Moonlighters skiva.Det är pianisten i Moonlighters, Johnny Blomqvist som sjunger. Dessvärre är han borgången sedan många år. Johnny var en lysande pianist, arrangör och sångare även om denna låt kanske inte ger honom så mycket rättvisa.

    SvaraRadera