Site Meter

onsdag 2 december 2009

En svensktoppshit från volym 18

Dag för en härlig pralin från "Godbitar från Svensktoppen, volym 18". "Nu med 16 melodier" signalerar omslaget, och man blir ju lite nyfiken på hur många det var förut? 15? 14? Eller ännu färre? Eller var det fler, som man bantat ner?

Konceptet med sådana här samlingskassetter/LP där låtarna sjungits in på nytt, känns väldigt 70-tal. De såldes på bensinstationer, och tanken var väl att man skulle köpa dem när man betalade bensinen. Billiga var de säkert, eftersom det handlade om nyinspelningar, rätt billigt gjorda. Omslagen var färgstarka, inte sällan med halvnakna damer (det var väl mest männen som tankade kan tänkas).

Skivmärket är Moondisc, som jag misstänker är någon sorts underetikett till Polydor, för det är samma musiker och folk överhuvudtaget som på Polydors produktioner. Exempelvis Hasse Rosén och Lasse Westman på gitarr, Mike Watson (bas) och Kerstin Bagge, Lena Eriksson, Annica Risberg och Liza Öhman Kling i kören. Ibland sjunger artisten själv - på denna skiva gör Curt Görans och Håkan Thanger det - övriga låtar sjungs av Sten Carlsson och Liza Öhman. Det stora lasset drar dock Kenneth Staag, som är producent, och står för arrangemangen och körar dessutom. Staag hade en egen liten hit med "Koo koo loo", idag en kultklassiker och skulle senare faktiskt sjunga i Family Fours arvtagare, Family Four Singer.

Presentatör av "artistparaden" är ingen mindre än Pekka Langer, och hans mellansnack är rysligt käckt och rysligt...ja, rysligt kort och gott. Lyssna bara på hans filosofiska introduktion till Pierre Isacssons "Idag är första dan av resten av ditt liv", som för övrigt sjungs av Kenneth Staag.

1 kommentar:

  1. underbart! :)
    finns det mer musik av kenneth på nätet?

    irre_filur@hotmail.com

    Irina :)

    SvaraRadera