Site Meter

onsdag 21 oktober 2009

Björn Skifs och Pierre Isacsson

Dags för en lite udda sak med Pierre Isacsson. På skivan "Blåblus" med Björn Skifs från 1972 finns låten "Är vi så rädda för varandra", som i orginal heter "My World Is Empty Without You" (Holland-Dozier-Holland) och var en hit för Supremes och Diana Ross 1965. Så här lät den i orginal.



Den översattes alltså till svenska 1972, för Skifs nya grupp Blåblus och deras första skiva med samma namn. Blåblus skulle senare toppa USA-listan som första svenska grupp med BJ Thomas "Hooked on a fellening". Översättningen gjordes av Skifs själv, Bengt Palmers och Bo Rehnberg, samme Rehnberg som jag skrev om i ett tidigare inlägg (se inlägget om Pierres "Du är mitt hav"). Det Björn Skifs gör är att omvandla den till en a-capellaversion, där han själv sjunger alla röster utom en - den tuggande basrösten i bakgrunden, som sjungs av Pierre, såklar. En rätt snygg liten sak.



På samma skivan finns förresten en annan låt som senare kom att bli mer känd i reklamsammanhang, med kompositören själv (Tomas Ledin).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar