Site Meter

torsdag 8 oktober 2009

Sagostund

Nu är det dags att ta fram de nybakade bullarna, göra i ordning lite varm o'boy och krypa upp i soffan under en filt, för nu blir det spännande. Det är dags för farbror Pierre att berätta den rafflande historien om Masaloppet, och hur det går för Pappa Ben och barnen i den berömda skidtävlingen. Jag tror de har ett par alldeles speciella skidor som kanske ökar deras chanser att vinna det åtråvärda priset, en äkta ura-klocka. Den argaste konkurrenten är självaste Ura-Nisse. Heja Hedenhösarna!



Berättelsen är hämtad från "Barna Hedenhös på vinterresa i Sverige", troligen inspelat 1994. För sångtexter, musik och bearbetning står Sven-Olov Bagge, vars son Anders numera sitter i idoljuryn. Sven-Olov Bagge är också känd för att ha skrivit texten till Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest 1977, nämligen Fobes låt Beatles. Kanske inte den bästa text som skrivits, eller? Frågan är också vad som händer mellan 3:25 och 4:29? Inte så bra tv, om ni frågar mig.



Pappa Bens röst i Hedenhös-klippet kanske ni också känner igen? Det är Gösta Engström, från Nöjesmassakern med mera, som står för en av höjdpunkterna i svensk humor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar